Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 6,9 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Härlig fruktig doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, blåbär, plommon, mynta och de karakteristiska nyanserna av orientaliska kryddor, svarta teblad, anis, tjära och ceder. Smaken är rik och koncentrerad med inslag av kryddig plommon, krossade örter och lakrits. En fantastisk balans av syra, fruktintensitet och längd skapar en kraftfull smak som avslutas med långa, fina tanniner.
Druvorna skördades mellan 13 februari och 25 mars. De olika druvsorterna vinifierades separat. De pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa, sedan tillsattes kultiverad jäst för att slutföra jäsningen.
Vinet har lagrats 20 månader i en kombination av franska och amerikanska ekfat varav 41% var nya franska fat. Vinet har sedan lagrats ytterligare 3 år i flaska. Vinet kan med fördel lagras fram till 2033 eller längre.
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av nöt, lamm eller vilt, exempelvis kalvstek rullad i havssalt, rosmarin och vitlök och serverad med rostade rotfrukter.
A blend of 55% Coonawarra Cabernet Sauvignon and 45% Barossa Valley Shiraz, Yalumba's 2013 The Caley is only the second vintage to be released. Aged in 40% new French oak, it features fine, aristocratic aromas of pencil shavings, mint and dark fruit. Cassis, baking spices and hints of meat and mint come forth on the palate. It's medium to full-bodied, with rich, velvety tannins that remain firm and lasting on the finish. I tasted this from a bottle that had been decanted the previous night, so you'll want to give it plenty of air, or ideally, just cellar it for another five years before broaching a bottle. Drink Date: 2023 - 2040