Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 7,1 g/l
Restsocker 3,3 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 12,5 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Fortfarande ung doft med toner av rökig flinta och citrus. Elegant, torr med mycket fin syra och ett långt avslut.
Druvorna pressas skonsamt och musten spontanjäser sedan i gamla stora ekfat. Gravitation används i stor utsträckning i vineriet för att undvika onödig påverkan på vinet. Försiktig filtrering av vinet före buteljering och minimal mängd svavel används.
Vinet har lagrats på sin jästfällning i stora, gamla traditionella ekfat fram till buteljering. Drickes med fördel mellan 2029-2041.
Serveras vid 10-12°C till eleganta rätter av fisk och skaldjur. Dekantera vinet i god tid om det dricks ungt.
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1