Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Systembolagets tillfälliga
Förslutning Skruvkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Vegan
Djup granatröd färg, komplex doft med mörka körsbär, björnbär och kryddor. Smakrikt och generöst vin med balanserad syra .Toner av morgna körsbär, jordgubbar, vanilj och kryddor. Vinet har en mjuk textur, silkiga tanniner och lång eftersmak.
Efter skörd avstjälkas druvorna och krossas och får därefter jäsa vid en temperatur på 20-25°C i 8 dagar. Efter avslutad jäsning flyttas vinet över på 3-4 år gamla franska ekfat.
Vinet har genomgått malolaktisk jäsning på 3-4 åriga franska ekfat och sedan mognat på jästen i 12 månader.
Smakrika kötträtter, gärna till en grillad entrecôte med mustig svampsås och en god sallad till.
Jag tar gärna första droppen och även den andra, och den tredje, av denna återkommande favorit. Pepparkorn, mosade skogsbär, anis, lakritsrot, plommon och viol – japp, allt sitter och vi dricker! En smarrig shiraz!
Rikt mogen frukt med violer, björnbär, krossade blåbär, lakrits, svartpeppar och rostade fat. En väldigt trevlig och stiltypisk och tät Barossa-shiraz till en fyndprispeng. Servera till hemmagjorda högrevsburgare eller vegoburgare.
En modern klassiker som talar för sig själv. Det är 12:e årgången på raken som ”mammas mjölk” av shiraz lanseras i det svenska monopolets tillfälliga sortiment, dessutom till ett lätt överkomligt pris. Årgången bjuder på mer solvarm frukt i en syltig mörkbärig nos, fylligt värmande kryddigt och eldigt örtigt. Rökig stengrusig mineralitet förgyller ett annars blåbärskoncentrerat avslut. Fortfarande en Super Bargain, som vi brukar uttrycka oss här på Wine Table när kvaliteten trumfar prisbilden.
91 poäng. Ett djupt, rikt och fylligt vin med tät, solmogen frukt, mörka bär, bra balans, bra syra och inslag av björnbär, mörka körsbär, moreller, cassis, violer, choklad, mineraler och fat.
Ett vin som numera nästan känns klassiskt trots att John Retsas och Matt Gant defacto grundade vineriet 2004 i Barossa. Mother´s Milk har ett ungdomligt sinne med syrlig friskhet i en välutvecklad och mogen fruktighet, och kombinationen blir som alltid med detta vin mycket attraherande, även i denna fina årgång som för vinet får rankas högt. Kombinationen kalksten, sand och lera i jordmånen ger komplext dragna tanniner med ödmjukt fast hållning, och vissa blodcitrusådror ger ytterligare fräschör. Det är en riktigt bra vinkompis som kommer hålla och utvecklas väl de kommande 6-7 åren, men frågan är om den väntan är värt besväret då vinet är väldigt underhållande idag…