Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Restsocker 8 g/l
Alkoholhalt 12,0 %
Champagne
Små, vackra, eleganta bubblor. Fruktiga aromer av gula stenfrukter, rostade hasselnötter, honung, mandlar och nougat. Aromerna kommer tillbaka i den torra friska smaken. Moussen harmonierar perfekt med vinets struktur och mineralitet. Generöst men ändå återhållet elegant. Lång silkeslen eftersmak med en lätt mineralsälta. Perfektion!
Ingen malolaktisk jäsning. 24% av vinet har lagrats i ekfat.
Vinet har lagrats totalt 16 år på sin jästfällning och sedan ytterligare 4 år efter degorgering i Roederers vinkällare.
2000 var ett kaotiskt, svårt och mycket regnigt år. Många stormar som ackompanjerades av destruktiva hagelstormar, varav den värsta slog till i Montagne de Reims den 2 juli. Dock hämtade sig vädret under sommaren och resulterade i Roederers klassiska stil på vinet, mjukt, fruktigt och elegant som framhäver Chardonnaydruvan när den är som bäst.
Disgorged four years ago, after a decade sur lattes and six years sur pointes, the 2000 Cristal Vinothèque bursts with notes of golden orchard fruit, mandarin, white flowers and iodine. Full-bodied, ample and powerful, with a deep and layered core, lively acids and a beautifully pearly mousse, it's a long, sapid Champagne that's showing very well today. As Lecaillon observes, the Vinothèque is the house's riposte to "everyone who says Cristal is released too young—with the Vinothèque releases, we've exaggerated the aging process to make Cristal more powerful and more dramatic." And this release is certainly a formidable effort in a vintage impacted by hail in the Montagne de Reims.