Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Totalsyra 6,1 g/l
Restsocker 0,2 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Fruktig och inbjudande doft av mörka körsbär, plommon, skogsbär, svarta vinbär, salvia, fikon, kakao, kaffe, fat och örter. Smaken är fruktig och nyanserad smak med fatkaraktär som avrundas i en lång, elegant eftersmak.
De noggrant utvalda druvklasarna sorteras en andra gång vid ankomst till vineriet. Druvorna avstjälkas försiktigt innan de pressas skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i temperaturkontrollerade ståltankar vid 27-28°C. Skalmaceration i 14-18 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde i ståltank.
Vinet har lagrats 15 månader i en kombination av franska och amerikanska 225L barriquer, varav 40% var nya fat. Vinet får sedan ligga ytterligare 3 månader på flaska innan det släpps.
Serveras vid 16-18°C till klassiska smakrika och eleganta kötträtter.
Första årgången av Guidalberto gjordes 2000 av Nicolo Incisa och Sebastiano Rosa.
A classic blend of Cabernet Sauvignon and Merlot, the Tenuta San Guido 2021 Guidalberto shows tart cherry fruit with darker tones of blackberry and plum. This vintage delivers especially chiseled and focused fruit characteristics that are elegantly framed by light spice, cola and earth. This vintage shows a heightened sense of intensity and territorial identity that is the hallmark of this storied estate. Drink Date: 2023 - 2033