Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,9 g/l
Restsocker 0,1 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Fruktig och inbjudande doft av mörka körsbär, plommon, skogsbär, svarta vinbär, salvia, fikon, kakao, kaffe, fat och örter. Smaken är fruktig och nyanserad smak med fatkaraktär som avrundas i en lång, elegant eftersmak.
De noggrant utvald druvklasarna sorteras en andra gång vid ankomst till vineriet. Druvorna avstjälkas varsamt innan de pressas skonsamt. Musten fick sedan spontanjäsa i temperaturkontrollerade ståltankar vid 27-29°C. Skalmaceration i 12-16 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde i ståltank.
Vinet har lagrats 15 månader i en kombination av franska och amerikanska 225L barriquer, varav 45% var nya fat. Vinet får sedan ligga ytterligare 3 månader på flaska innan det släpps.
Serveras vid 16-18°C till klassiska smakrika och eleganta kötträtter.
Första årgången av Guidalberto gjordes 2000 av Nicolo Incisa och Sebastiano Rosa.
The 2020 Guidalberto is taut and tight with plenty of tart cherry and wild berry. The wine offers great freshness and tension with bay leaf, spice, wild cherry and pressed lavender buds. There is a hint of black olive too. The blend is equal parts Cabernet Sauvignon and Merlot. Drink Date 2022 - 2030