Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,2 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 15,0 %
Röda viner
Generös aromatisk doft med inslag av solmogna hallon, björnbär, jasmin, sandelträ, vanilj, muskot och fat. Smakrikt med harmoniska tanniner, välbalanserad syra och en lång eftersmak.
Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan jäsa i ståltank.
Vinet har lagrats 21 månader i nya franska ekfat.
Serveras vid 16-18°C till ugnsstekt kyckling med salvia, grillade revbensspjäll eller melanzane parmiggiano. Eller varför inte svenska köttbullar?
Fay vineyard är där historien om Stag's Leap Wine Cellars började. Nathan Fay var den första som planterade Cabernet Sauvignon i Stags Leap District 1961. Man trodde då att klimatet var för svalt för druvan men när grundaren till Stag's Leap Wine Cellars provade vinet 1969 insåg man att området var idealiskt för Cabernet Sauvignon och köpte då S.L.V. 1986 köpte de även Nathan Fays vingård och döpte den efter honom.
The 2019 Cabernet Sauvignon Fay Vineyard offers a perfumed nose marked by delicate purple raspberry notes and a touch more herbal, tea-like nuances than the 2018. It's medium to full-bodied in the mouth but delicate and elegant, with a long, silky finish. Drink Date: 2022 - 2035