Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Komplex och uttrycksfull doft med inslag av mörk frukt, svarta vinbär, fikon, plommon, blommor, sandelträ, mineral och fat. Smaken är mycket elegant och fyllig med tydlig men fantastisk tanninstruktur och härligt lång eftersmak.
Druvorna pressas skonsamt och musten fick sedan jäsa mestadels i ståltank men även 10% i nya franska ekfat. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning. Varje vingårdsläge vinifieras och lagras separat under det första lagringsåret.
Vinet har lagrats totalt 24 månader i nya franska ekfat. Efter ett års lagring, där vingårdslägena lagrats separat, blendas vinet och lagras ytterligare tid i fat. Vinet har bra lagringspotential.
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, gärna grillat, exempelvis kyckling saltimbocca, grillad flankstek med plommonsalsa eller kryddigt ankbröst med ruccolarisotto.
1974 tog vineriet hjälp av vinmakaren André Tchelistcheff som provade viner från olika vingårdslotter och tyckte att en lott från S.L.V var så fantastiskt att det borde buteljeras separat. Det fick namnet Cask 23 efter det stora ekfat det lagrades i. Idag är vinet en blend från vingårdarna S.L.V och FAY som resulterat i ett djupt rikt vin som blivit högt rankat och känt över hela världen.