Cask 23 Cabernet Sauvignon 2018

  • Stag’s Leap Wine Cellars
  • USA, Napa Valley

2 349,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1030765

Sortiment Restaurang

Totalsyra 5,5 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,5 %

Röda viner

Karaktär

Komplex och uttrycksfull doft med inslag av mörk frukt, svarta vinbär, fikon, plommon, blommor, sandelträ, mineral och fat. Smaken är mycket elegant och fyllig med tydlig men fantastisk tanninstruktur och härligt lång eftersmak.

Tillverkning

Druvorna pressas skonsamt och musten fick sedan jäsa mestadels i ståltank men även 10% i nya franska ekfat. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning. Varje vingårdsläge vinifieras och lagras separat under det första lagringsåret.

Lagring

Vinet har lagrats totalt 24 månader i nya franska ekfat. Efter ett års lagring, där vingårdslägena lagrats separat, blendas vinet och lagras ytterligare tid i fat. Vinet har bra lagringspotential.

Passar till

Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, gärna grillat, exempelvis kyckling saltimbocca, grillad flankstek med plommonsalsa eller kryddigt ankbröst med ruccolarisotto.

Information

1974 tog vineriet hjälp av vinmakaren André Tchelistcheff som provade viner från olika vingårdslotter och tyckte att en lott från S.L.V var så fantastiskt att det borde buteljeras separat. Det fick namnet Cask 23 efter det stora ekfat det lagrades i. Idag är vinet en blend från vingårdarna S.L.V och FAY som resulterat i ett djupt rikt vin som blivit högt rankat och känt över hela världen.