Shiraz - Wineworld
Sök i sortimentet

Shiraz - WineWorld

Druvan Syrah hör ursprungligen hemma i Rhônedalen, Frankrike, men har också odlats länge i Australien där den kallas Shiraz. Så kallas den också i Sydafrika och Nord- och Sydamerika där den framställer högklassiga viner. I Frankrike och i norra Rhône gör man mycket lagringsdugliga och förstklassiga viner i distrikten Côte-Rôtie, Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas och St-Joseph. I södra Rhône ingår den i viner från välkända kvalitetsdistrikt som Châteauneuf-du-Pape. Till Australien kom Shiraz under 1800-talets början och blev snabbt populär som en druva lämpad att ingå i druvblandningar. Idag framställs några av Australiens främsta och mest långlivade viner på druvan Shiraz. Några av de bästa odlingsområdena ligger bland annat i Barossa Valley och McLaren Vale i South Australia.I Sydafrika odlas Shiraz framförallt i vinområdena Paarl och Stellenbosch där den blivit alltmer populär både i druvblandningar och i endruveviner. Här framställer Kevin Arnold som är en av Sydafrikas främsta vinmakare en 100 % Shiraz i världsklass. Kevin Arnold Shiraz har en stor, fruktig, elegant doft med inslag av björnbär och kaffe. Smaken är fyllig och komplex med vissa inslag av rökighet, rostade fat och kaffe med en lång harmonisk eftersmak. Det är ett perfekt matvin som har vunnit guldmedaljer i många internationella vintävlingar. Från samma producent kommer The Jem - som har en stor nyanserad doft med rostad fatkaraktär och toner av blyertspenna, cassis och med en tydlig kryddighet. I smaken anar man också bordeauxkaraktären i strukturen och de fina, välintegrerade tanninerna. Det är mjukt och elegant och den långa, fräscha avslutningen är klassiskt torr.

 

I den kultförklarade regionen Barossa i South Australia gör John Retsas och Matt Gant högklassiga viner med mycket attityd under namnet First Drop Winery. Det handlar om smakrika viner med textur och en gnutta ”funk” från unika vingårdar i Barossa Valley, McLaren Vale och Adelaide Hills. Deras Mother´s Milk Barozza Shiraz innehåller 100% Shiraz och serveras med fördel till smakrika kötträtter, gärna en grillad entrecôte med mustig rödvinssås och en god sallad till. 

 

shiraz - våra favoriter

 • Kevin Arnold Shiraz
  Kevin Arnold Shiraz

  Art.nr: 6506

  215,00 kr


  Läs mer här
 • Mother's Milk Barossa Shiraz
  Mother's Milk Barossa Shiraz

  Art.nr: FD0101

  196,00 kr


  Läs mer här
 

 

shiraz mothers milk

 

 

 

 

Wineworld   Box 7471. 103 92  Stockholm.  Besöksadress:   Regeringsgatan 109. Stockholm  Tel. +46 (0)8 662 18 00  Fax.  +46 (0)8 660 84 53  info@wineworld.se

Välkommen till Wineworld

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att wineworld.se använder cookies. Vad är cookies?