Champagne - Wineworld
Sök i sortimentet

Champagne - WineWorld

Champagne är en magisk dryck. Den förknippas med lyx, elegans och glamour. Många har också upptäckt att det är ett utmärkt matvin, både till lätta och kraftfulla rätter, allt beroende på champagnens karaktär. 

Champagne produceras i distriktet Champagne i norra Frankrike och det är endast vin härifrån som får kallas champagne. Här har producerats vin sedan romarna planterade de första vinstockarna och framställde stilla röda viner. 

Under 1700-talet upptäckte man att det svala klimatet och den speciella krithaltiga jordarten, belimnitlera, var perfekt för odling av druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier, de druvor som i olika delar ingår i champagne. Efter pressning och alkoholjäsning lät man sedan vinet av misstag, sägs det, genomgå en andra jäsning på flaska - et voila! Champagne var uppfunnen! Vinet blev mousserande och de smakrika aromerna från den speciella jordarten utvecklades. I dag produceras 300 miljoner flaskor champagne och efterfrågan är större än utbudet.  

andre clouet champagne

 

Wineworlds champagneproducent André Clouet framställer sin champagne i grand cru-byn Bouzy som klassas som ett myckjet bra odlingsläge i Champagneregionen. Här finns några av de bästa Pinot Noir-vingårdarna och eftersom Jean-François Clouet som leder företaget har kartlagt området mycket noggrant använder André Clouet enbart vingårdar av högsta kvalitet. Här får druvorna en rikare och djupare smak på grund av den kalkrika jorden vilket också märks i de olika champagnesorterna.

Många odlare säljer sina druvor för dyra pengar, men André Clouet gör sina egna viner och säljer dem till ett förmånligt pris sett ur konsumenternas synvinkel. André Clouets champagne får ständigt fyndstämpel av världens vinjournalister och champagnen Grande Réserve är en av de mest sålda i Sverige. En annorlunda men mycket trevlig champagen är André Clouet Rosé - där basvinet är färglöst, men att man inför den andra jäsningen som sker på butelj blandar i ca åtta procent rött vin för att få fram den läckra, rosa färgen. Clouet tillverkar även det röda vinet själv, och en del av det vinet buteljeras med beteckningen Bouzy Rouge, men volymerna är små och vinet har aldrig funnits i Sverige.

Våra favoriter

 • André Clouet Grande Réserve
  André Clouet Grande Réserve

  Art.nr: 7686

  295,00 kr


  Läs mer här
 • André Clouet Rosé
  André Clouet Rosé

  Art.nr: 77253

  319,00 kr


  Läs mer här
 • André Clouet 1911
  André Clouet 1911

  Art.nr: 74145

  595,00 kr


  Läs mer här
 • André Clouet Silver Brut Nature
  André Clouet Silver Brut Nature

  Art.nr: 7546

  319,00 kr


  Läs mer här
 

Wineworld   Box 7471. 103 92  Stockholm.  Besöksadress:   Regeringsgatan 109. Stockholm  Tel. +46 (0)8 662 18 00  Fax.  +46 (0)8 660 84 53  info@wineworld.se

Välkommen till Wineworld

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att wineworld.se använder cookies. Vad är cookies?