Bag-in-Box - Wineworld
Sök i sortimentet

Bag-in-Box - WineWorld

Den numera mycket populära förpackningen Bag-in-Box introducerades i Sverige under 1970-talet som ett helt nytt sätt att förpacka vin. Det blev en succé! Numera består ungefär 2/3 av all vinförsäljning på Systembolaget av Bag-in-Box. Boxarna finns i olika format och Systembolaget gör en satsning för att öka populariteten på de mindre Bag-in-Boxarna som rymmer 1,5 till 2 liter. 

Two Tracks Sauvignon Blanc av producenten Wither Hills har tappats på 1,5 liters Bag-in-Box. Vinmakaren Ben Glover har hämtat inspiration till vinet från Australien och Europa där han arbetat som vinmakare. Vinet är friskt och druvtypiskt med tydliga Sauvignon Blanctoner av nässlor, krusbär, citrus och krita. En frisk syra och en lång eftersmak gör att vinet passar bra till fiskrätter. Här får man mycket vin för pengarna!

Det toscanska vinhuset Barone Ricasoli, med anor från 1141 är en av Chiantis ledande och främsta producenter av kvalitetsviner från det klassiska vindistriktet Chianti Classico. Alla deras viner är omåttligt populära och när Bag-in-Box vinet Formulae , gjort på druvan Sangiovese, lanserades på den svenska marknaden blev det kritikernas favorit. Det är ett välgjort vin med härlig karaktär av körsbär, plommon och vaniljtoner. Vinet sjunger i kombination med lamm eller nötkött.

I WineWorlds boxsortiment finns även storsäljaren The Wanted Zin som kombinerar italienskt vinmakeri med uppseendeväckande design. Vinet består av 100% Zinfandel och är ett charmigt och generöst vin med smak av solmogna plommon, hallon, björnbär, rostade fat och choklad. Ett oerhört populärt vin som under lång tid placerat sig högt på listan över Systembolagets mest populära Zinfandel! 

Våra favoritboxar

 • Zensa Primitivo BiB
  Zensa Primitivo BiB

  Art.nr: 73966

  259,00 kr


  Läs mer här
 • Barone Ricasoli Formulae
  Barone Ricasoli Formulae

  Art.nr: 12300

  229,00 kr


  Läs mer här
 • Stellar Organics
  Stellar Organics

  Art.nr: 2042

  209,00 kr


  Läs mer här
 • Two Tracks Sauvignon Blanc
  Two Tracks Sauvignon Blanc

  Art.nr: 6192

  189,00 kr


  Läs mer här
 

Wineworld   Box 7471. 103 92  Stockholm.  Besöksadress:   Regeringsgatan 109. Stockholm  Tel. +46 (0)8 662 18 00  Fax.  +46 (0)8 660 84 53  info@wineworld.se

Välkommen till Wineworld

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att wineworld.se använder cookies. Vad är cookies?