Vitt vin - Wineagency
Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Vitt vin

Vi har hos oss på vinimportören the Wineagency vitt vin från nio olika länder i fyra världsdelar i vårt sortiment! I Argentina odlar fransmannen Francois Lurton den franska druvan pinot gris med stor framgång. Resultatet har blivit ett fruktigt, kryddigt vitt vin som passar perfekt som drink eller till asiatisk mat. Från grannlandet Chile kommer flera vita Lurtonviner, en kraftfull, fatlagrad chardonnay och en krispig, elegant sauvignon blanc. 

I Chile finns också Via Wine Group som under etiketterna Chilcas och Oveja Negra bland annat specialiserat sig på ekologiska viner av druvorna sauvignon blanc och chardonnay. 

En fransk storsäljare är Les Fumées Blanches. En underbart krispig och krispig och lättdrucken sauvignon blanc som finns i att köpa i både flaska och box. Boxen blev 2009 utnämnd till Årets vita box av tidningen Allt om Vins årliga omröstning bland Sveriges vinjournalister. Producent är också här Francois Lurton som även gör en lyxigare version av samma druva, Villa Garros, med lite mer av allt! Med jämna mellanrum får vi också in högklassiga vita viner från Bourgogne. Gå in på vår hemsida för att se det aktuella utbudet. 

Den portugisiska firman José Maria da Fonseca har gjort succé världen över med rödvinet Periquita. Periquita finns också i en vit version! Lätt, friskt och mycket prisvärt, gjort av fyra druvor med verdelho i spetsen. Vinet finns i beställningssortimentet. 

Ernie Els är inte bara en av världens främsta golfspelare, han är också vinmakare av högsta klass. Hans vita vin är döpt efter hans majestätiska golfswing – Big Easy! Vinet är skapat av Chenin Blanc, en druva som trivs utmärkt i Sydafrika. Underbar doft och smak av ananas, lime, päron och kiwi. 

Vill du veta mer om vitt vin från vinimportören Wineagency? 
Klicka här så får du hela vårt sortiment av vita viner!

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?