Rosévin - Wineagency
Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Rosévin

Vi hos vinimportören the Wineagency kan erbjuda flera roséviner av olika karaktär, ett alkoholfritt alternativ och en rosa champagne för den som vill välja rosa i glaset. Att dricka rosévin har blivit högsta mode. För några år sedan sågs det lite över axeln av vinkännare, men idag har konsumenterna upptäckt hur mångsidigt och användbart det är. Rosévin är det perfekta sällskapsvinet, fräscht och lättdrucket, men också härligt till buffémat, sallader, charkuterier, fisk och kyckling. Och inget passar bättre till picknick!

En klassisk rosé görs på blå druvor(som normalt används till rödvin). När druvmusten börjat förvandlas till alkohol löses skalets färgämnen ut. Skiljer man bort skalen tidigt blir resultatet rosévin. Skulle skalen få dra längre blir vinet rött. The Wineagency har två härliga roséviner från topproducenten Francois LurtonStorsäljaren bland vita viner, Les Fumées Blanches, har ett rosa syskon, Les Fumées Blanches Rosé som görs på druvorna merlot och cabernet sauvignon. Ett friskt och fräscht ljusrosa vin med toner av röda bär och blodgrape. Från Lurton kommer också en rosé gjord på ekologiskt odlade druvor, Terra Sana Rosé. Ett vin gjort av syrah, grenache, cinsault och carignan, smaken,torr,frisk och fruktig med toner av örter, jordgubbar och hallon. Passar bra till sommarens picknick!

En av vinvärldens storsäljare, portugisiska Periquita, finns nu också som rosévin! Producent är ett av vinimportören The Wineagencys toppnamn, José Maria da Fonseca. Periquita Rosé är skapat av tre portugisiska druvor. castelaõ, aragonez och trincadeira. Vinet är ljusrosa med en underbar doft av rosor, jasmin och hallon. Smaken är mjuk och fruktig och vinet passar lika bra som sällskapsvin som till sallader, fisk eller skaldjur. 

Från JM Fonseca kommer också det lätt pärlande rosévinet Lancers. Det skapades ursprungligen för den amerikanska marknaden men blev snabbt en succé världen över. Idag när marknaden letar efter lite alkoholsvagare viner är Lancers med sina 10% alkohol ett utmärkt rosa val. Lancers, som framför allt är ett sällskapsvin, ska serveras väl kylt. Vinet är lätt pärlande med en liten sötma. 

För den som vill ha ett alkoholfritt alternativ finns Periquita Alcohol Free med mindre än 0,5 % alkohol, kommer att finnas i Systembolagets ordinarie sortiment från och med den 1 juni.

Den festliga lyxversionen av rosévin är rosa champagne! Från den lovordade champagneproducenten Pierre Peters kommer Rosé for Albane. En fullkomligt ljuvlig champagne! Elegant, frisk och fruktig med inslag av vildhallon och blodgrape i doft och smak.


Vill du veta mer om rosévin från vinimportören The Winagency?
Klicka här så får du hela sortimentet!

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?