Ekologiskt vin - Wineagency
Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Ekologiskt vin - Wineagency

 En variant på ”gröna vågen” rullar fram över vinvärlden just nu. Intresset för ekologiskt vin blir allt starkare hos medvetna vinkonsumenter. Vi har hos oss på vinimportören the Wineagency har för närvarande sex olika viner som är klassade som eko-viner.

De eko-viner som the Winagency importerar är samtliga producerade utan otillåtna tillsatser. Användningen av bekämpningsmedel är som gott som helt borta (mindre än 3 % av mängd som används i konventionell odling) i stället används biologisk bekämpning där man arbetar med naturliga fiender till skadeinsekterna. Konstgödning används inte, bara naturlig gödning i liten skala. 

Vinimportören The Wineagency importerar vin gjort av ekologiskt odlade druvor från tre producenter: Via Wine Group i Chile, François Lurton i Frankrike och Enoitalia i Italien. 

Under etiketten Chilcas har Via Wine Group skapat ett vitt, mycket prisvärt ekologiskt vin. Chilcas Sauvignon Blanc är ett krispigt vitt vin med aromatiska toner av citrus, krusbär och det för druvan typiska inslaget av svart vinbärsblad. Ett fräscht och friskt vin som passar utmärkt till fisk och skaldjur. Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Terra Sana (Den friska jorden) är namnet på François Lurtons franska eko-viner som finns i vitt, rött och rosé. Terra Sana Sauvignon Blanc har allt som ett fräscht vitt vin ska ha. Fruktig, lätt aromatisk doft med toner av citrus och nässlor och frisk, aptitretande smak med inslag av äpplen, citron och grape. Ett mycket bra vin till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Terra Sana Syrah är ett mustigt rött vin där man hittar mörka bär, lakrits och peppar i doft och smak. Vinet är kraftfullt och passar till smakrika rätter av lamm eller nötkött.
Terra Sana Rosé är en blandning av fyra olika druvor typiska för södra Frankrike, syrah, grenache, cinsault och carignan. Det ger en torr, frisk, fruktig och fräsch rosé med toner av röda bär, örter och grapefrukt. Perfekt som aperitif och sällskapsvin eller till en grillad fisk med en fräsch sallad till.
Alla tre vinerna finns i beställningssortimentet. 

Från Valle Reale i italienska provinsen Abruzzerna,kommer de ekologiska druvorna Enoitalias Lupi Reali. Valle Reale producerar, enligt amerikanska vinkritiker, ett av världens bästa viner på druvan Montepulciano. Vingården ligger delvis i en nationalpark där vargar strövar fritt. Gårdens eko-vin heter därför Lupi Reali (lupi = varg)och är en smakrik representant för allt vad druvan Montepluciano har att erbjuda. Toner av plommon, mörka körsbär, örter, fat och choklad i både doft och smak. Harmoniskt och gott till allt från pasta till grillat!

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?