Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Pierre Péters

Gaspar Péters kom från Luxemburg till Champagne och odlade druvor på 2 hektar redan i mitten av 1800-talet. Fem generationer senare har ägorna vuxit till 19 ha av de allra finaste vingårdarna i ”Côtes des Blancs” och firman har sin bas i den förnämsta Champagnebyn av dem alla, Les Mesnil sur Oger.

Den svenske världsauktoriteten och champagneexperten Richard Juhlin har kallat Pierre Péters för ett av Champagnes oupptäckta guldkorn och berömmer vinernas kvalitet och höga prisvärde. I byn finns stjärnproducenter som Krug och Salon som hjälpt till att lägga kvalitetsribban högt. All Champagne från Pierre Péters är sk blanc de blancs, alltså vin av vitvinsdruvan Chardonnay. Det enda undantaget är ”Rosé for Albane” som innehåller en aning av den blå druvan Pinot Meunier. Druvorna som Gaspar odlade på 1800-talet såldes vidare till något av de stora Champagnehusen. Sonen Camille började buteljera under eget namn på 1920-talet, som en av de första i distriktet. Men den första årgången under dagens namn Pierre Peters, kom 1944.

Rodolphe Péters är sjätte generationen och den som skapar dagens viner. Med 19 hektar ypperliga vingårdar i topplägen har han alla möjligheter att göra champagne som mäter sig med de allra bästa. Standardvinet Cuvée de Réserve är så långt ifrån standard man kan komma. Här samsas yngre vin med upp till femton år gammalt årgångsvin i den slutliga blandningen. Toppcuvéen heter Les Chétillons, ett årgångsbetecknat vin från tre små lotter i vingården med mer än 45 år gamla stockar.

Vinerna från Les Mesnil tar lång tid på sig för att mogna men Pierre Péters champagne är lättillgänglig och underbar även i sin ungdom med fina toner av mandarin, smörkola och nötter. Med lagring blir den majestätisk med inslag av valnötter, kaffe och exotisk frukt.

http://www.champagne-peters.com/

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?