Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Marchesi Mazzei

Familjen Mazzei har varit obrutet verksam i den italienska vinodlingen i 600 år, men trots det vilar inte något dammigt över verksamheten, tvärtom, vinkällaren är den modernaste i Chianti. 

Hela vineriet är insprängt i berg, vinet förflyttas uteslutande med hjälp av tyngdkraftens hjälp och en stor mängd mikrojästankar gör att varje odlingslott kan vinifieras separat. Marchesi Mazzei leds av bröderna Filippo och Francesco Mazzei. De äger idag tre vinegendomar. Den ursprungliga i Chianti har 117 ha planterade med vin, 80% Sangiovese men också Merlot, Cabernet Sauvignon och Malvasia. De har inte mindre än 36 olika kloner av Sangiovese planterade vilket bidrar till stor komplexitet.

På 1990-talet köpte familjen egendomen Belguardo i Maremma i Toscana, där 34 ha idag är planterade med vinstockar. Huvuddruvorna är Cabernet Saivignon, Cabernet Franc och Sangiovese. Extremt goda förutsättningar när det gäller jordmån och mikroklimat ger mycket prisvärda viner.

För tio år sedan förvärvades den tredje egendomen, Zisola, på sydöstra Sicilien. Odlingarna omfattar 21 ha och här handlar det om traktens stora druva Nero d´Avola som ger kraftfullt vin med massor av karaktär.

http://www.mazzei.it

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?