Cline Cellars

Fred Cline kan tacka sin morfar för att han hamnade i vinbranschen. Valeriano Jacuzzi invandrade från Italien och hade kärleken till vin med sig i bagaget när han bytte land. Han var expert på pumpar och mannen som uppfann de berömda bubbelbaden som bär hans namn.

Morfar Valeriano odlade också druvor till husbehov och hos honom lärde sig Fred Cline hur man gör vin. Han ärvde morfars vingårdar och idag leder han en av Kaliforniens främsta privatägda vinfirmor, Cline Cellars i Carneros i Sonoma Valley. Från började satsade Fred Cline på att göra vin av Rhônedalens druvor, men idag är man kanske mest kända för sin skicklighet med Amerikas egen paraddruva Zinfandel. Tillsammans med skicklige vinmakaren Charlie Tsegeletos gör han härliga Zinfandelviner med hjälp av druvor från stockar där en del är långt över hundra år gamla.

”The Green String” är en odlingsmetod som Fred Cline skapat tillsammans med legendariske jordexperten Bobby Canard och som gör egendomens 200 hektar vinodlingar till ett eget välmående eko-system.

”The Green String” löper som en grön tråd genom allt man gör i vingårdarna. Det omfattar allt från täckgrödor som plöjs ner och förbättrar jorden till en armé av tusentals får och getter som både äter upp ogräs och bidrar till naturlig gödsling. Allt organiskt material inklusive skalrester från pressningen komposteras och tillförs jorden. Man brygger till och med ett ”kompost-te” som ger extra näring åt rankorna. Hela anläggningen drivs dessutom med solenergi från paneler på vineriets tak. Cline Cellars är en riktig mönsteranläggning dit andra odlare är välkomna för att lära sig den nyskapande odlingsmetoden.

Fred Clines kärlek till vingårdarna går igen i de generösa och smakrika vinerna som får en extra dimension av man kan njuta dem med riktigt gott miljösamvete.

Morfars minne hedrar Fred Cline genom syskonföretaget Jacuzzi Family Vineyards där man uteslutande odlar de italienska druvor som Valeriano Jacuzzi älskade.

http://www.clinecellars.com

Röda viner

USA
Art. Nr Produkt Årgång Region Inkl. moms Storlek Sortiment   Beställ
89170 Ancient Vines Mourvèdre 2015 Contra Costa County 169,00 kr 750 ml BS Beställ Ancient Vines Mourvèdre på systembolaget
79107 Cashmere Black Magic 2015 Kalifornien 129,00 kr 750 ml FS
6687 Cline Zinfandel 2015 Kalifornien 269,00 kr BiB 3000 ml BS Beställ Cline Zinfandel på systembolaget
22283 Cline Zinfandel 2016 Lodi 99,00 kr 750 ml FS  
88199 Sonoma County Syrah 2015 Sonoma Valley 109,00 kr 750 ml BS Beställ Sonoma County Syrah på systembolaget
 • Vintips från VinUnic i Cajsa Wargs middagslåda

  Cajsa Warg
  Bor du i Stockholmsområdet kan vi varmt rekommendera middagslådan för två personer hos Cajsa Warg. Du hämtar lådan i någon av deras två butiker på Söder eller St Eriksplan. Allt är färdigpackat i en låda ch du lägger sista handen vid måltiden. Det kan vara att grilla sparris, steka köttet, eller värma potatisen. I lådan ingår tydliga instruktioner och goda tips! Med varje låda följer ett vintips från VinUnic som passar till rätten.

  Läs mer »
 • VinUnic konststipendie
  VinUnics konststipendie utdelas till en bildkonstnär i början av sin karriär som stöd för förkovran och utveckling och utöver att bidra med stipendiesumman innebär stipendiet också att ett verk av konstnären köps in till VinUnics samling.

  Läs mer »

VÄLKOMMEN TILL VINUNIC

Under mottot ”Kvalitet till varje pris” strävar vi efter att kunna erbjuda de bästa vinerna i varje prisklass. I vårt breda sortiment finns några av världens mest exklusiva viner, men även de mest köpta boxvinerna. Här finner du fakta om alla dessa viner och om producenterna bakom dem.


VINUNIC

 • Box 7471, 103 92 Stockholm
 • Besöksadress: Regeringsgatan 109, 111 39 Stockholm
 • Tel +46 (0)8-660 84 15
  Fax +46 (0)8-660 84 53

 

VI ÄR SOCIALA...
Club VinUnic FacebookClub VinUnic twitter

 KONTAKTA OSS


Kontakta oss

 

 

 
 

 

 


När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att vinunic.se använder cookies. Vad är cookies?