Vitt torrt vin: Yalumba Y Series Riesling

Yalumba Y Series Riesling 2017

 
 • Art. Nr:16017

 • Pris inkl. moms:119,00 kr

 • Storlek:750 ml

 • Förslutning:Skruvkork

 • Varukategori:Vita torra viner

 • Sortiment:Systembolagets beställning

 • Producent:Yalumba

 • Information:Louisa Rose, Yalumbas firade vinmakare, väljer ofta att blanda viner från olika vingårdar för att olika karaktärer ska öka komplexiteten i det slutliga vinet. I denna Barossa-riesling har hon använt druvor från Barossa Valley och Eden Valley. De båda områdena gränsar till varandra, men de klimatiska förhållandena är olika. Barossa Valley, är ju inte någon egentlig dal utan bara ett slättområde väster om bergskedjan Barossa Range. Här är det bördiga jordar och hög värme och druvorna därifrån ger yppiga, smakrika viner. Inte heller Eden Valley är någon dal utan en mera kuperad del av Barossa Range och vingårdarna tillhör de högst belägna i Australien, 400-600 meter över havet. Det svala klimatet är speciellt lämpat för riesling, som här ger eleganta, finessrika viner. Druvorna här mognar betydligt senare än i Barossa Valley. Det kan faktiskt vara ett par månaders skillnad.

 • Vinets karaktär: Blekt halmgul färg med gröna reflexer. Vinet bjuder typisk rieslingdoft med inslag av limejuice, citronskal och blommor. Ett friskt, livligt vin med generösa citron- och grapefrukt-aromer och med en ton av mogna tropiska frukter i eftersmaken.

 • Tillverkning: Druvorna pressades försiktigt och enbart den klaraste, självrunna juicen fick användes för det här vinet. Jäsning vid låg temperatur.

 • Alkoholhalt: 12,5 %

Producenten

Yalumba

Marken överallt häromkring

Yalumba betyder ”marken överallt häromkring” på aboriginernas språk. Ett passande namn på ett företag som har så stora vingårdar i Barossa Valley, på olika höjd och med olika mikroklimat. Företaget ägs och leds i dag av Robert Hill-Smith, femte generationen efter Samuel Smith som 1849 emigrerade till Australien med hustru och fyra barn. Samuel arbetade som trädgårdsmästare, sparade och köpte land. Han följde äventyrarna när guldruschen gick till Bendigo. Han hittade guld och kom hem med så mycket att han kunde köpa mer mark, två hästar och en del redskap. Sedan dess har företaget utvecklats till en stor dryckeskoncern som bland annat äger vinföretaget, ett tunnbinderi, ett bryggeri och ett vinhandelsföretag. Robert Hill-Smith är en engagerad företagsledare och en passionerad vinälskare. Det är han som ligger bakom vingårdsvinerna från Pewsey Vale och Heggies. De vinerna är några av resultaten av den kvalitetsutveckling, som gjort Yalumba till ett begrepp, inte bara i Australien utan i hela världen.  


Länk till producentens sida
Australien
URSPRUNG: Barossa Valley
VINGÅRDAR: Druvorna till det här vinet kommer från Barossa Valley och Eden Valley.
VINMAKARE: Louisa Rose
DRUVOR: Riesling 100 %

VÄLKOMMEN TILL VINUNIC

Under mottot ”Kvalitet till varje pris” strävar vi efter att kunna erbjuda de bästa vinerna i varje prisklass. I vårt breda sortiment finns några av världens mest exklusiva viner, men även de mest köpta boxvinerna. Här finner du fakta om alla dessa viner och om producenterna bakom dem.


VINUNIC

 • Box 7471, 103 92 Stockholm
 • Besöksadress: Regeringsgatan 109, 111 39 Stockholm
 • Tel +46 (0)8-660 84 15
  Fax +46 (0)8-660 84 53

 

VI ÄR SOCIALA...
Club VinUnic FacebookClub VinUnic twitter

 KONTAKTA OSS


Kontakta oss

 

 

 
 

 

 


När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att vinunic.se använder cookies. Vad är cookies?