Vins & Vignobles Dourthe

En tvättäkta fransk traditionalist har blivit en modern, internationell vinproducent


Dourthe, som startade redan 1840, är en av de ledande aktörerna på vinmarknaden i Bordeaux, ett handelshus, som har stor, egen produktion och även äger flera slott, helt eller delvis. Dourthe har inriktat sig på kvalitetsviner – från mellanskiktet upp till absolut toppkvalitet. Som negociant kan Dourthe förse Vinunic med ett stort urval av olika viner från de kända slotten. Sortimentet varierar och en del viner köps även in "en primeur".

På senare år har företagets kultur förändrats totalt. En tvättäkta fransk traditionalist har blivit en modern, internationell vinproducent – inte minst tack vare en av Frankrikes främsta vinmakare, Michel Rolland, som i ett antal år lett Dourthes vinutveckling. Dourthe har också utvecklat viner utanför Bordeaux. I dag har företaget vingårdar i såväl Bergerac som Languedoc samt i Argentina, där man medverkar i ett nytt, intressant utvecklingsprojekt.

http://www.dourthe.com

Röda viner

Frankrike
Art. Nr Produkt Årgång Region Exkl. moms Flaska/Kolli Sortiment  
DF2901 Château Grimont Cuvée Prestige 2014 Bordeaux 127,00 kr 750 ml/6 RS

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll