Viña Casa Silva

1892 flyttade Emilio Bouchon från franska vinregionen Saint- Émilion till Chile för att odla vin. Han slog sig ner i Colchaguadalen, en av Chiles bästa vinregioner och där följde ättlingarna i hans fotspår.

 Men det var inte förrän mer än hundra år senare, 1997, som femte generationen i form av Mario Silva och hans äldste son Mario Pablo Silva gjorde allvar av planerna att producera vin under egen etikett. Så föddes familjeföretaget Viña Casa Silva.

Marios tre övriga söner, Francisco, Gonzalo och Raimundo, anslöt snabbt och arbetar alla tre i företaget idag. Under generationer har familjen skaffat sig en unik kunskap om Colchaguas terroir och letat upp gamla vingårdar. Företaget förfogar idag över fem separata vingårdar, fyra i Colchaguadalen och den femte och senaste i Lago Ranco i regionen Austral.

Odlingarna sköts med största hänsyn tagen till naturen, hela vägen från vingården till de färdiga kartongerna med buteljer, och företaget var bland de första att tillämpa det chilenska regelverket för långsiktig miljömässig hållbarhet.

Familjens övergripande mål är ambitiöst: Att vara det givna förstahandvalet när det gäller chilenskt kvalitetsvin på den internationella marknaden. Och man är onekligen på god väg, Viña Casa Silva är det vinföretag som fått flest utmärkelser i Chile under 2000-talet.

www.casasilva.cl

Vita torra viner

Chile
Art. Nr Produkt Årgång Region Exkl. moms Flaska/Kolli Sortiment  
6277 Casa Silva Sauvignon Blanc Colchagua Paredones 2017 Colchagua 102,70 kr 750 ml/12 FS  

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll