Val d’Oca- Cantina Produttori di Valdobbiadene 

På kullarna mellan Conegliano och Valdobbiadene i vinregionen Veneto finns stora arealer planterade huvudsakligen med druvsorten prosecco. Här beslöt 134 vinodlare år 1952 bilda ett kooperativ för framställning av viner. Cantina Produttori di Valdobbiadene, som till vardags kallar sig Val d’Oca, är ett kooperativ som i dag har 600 medlemmar med tillsammans 670 hektar vingårdar. 80 procent av de odlade druvorna är prosecco. Det är mousserande viner, spumante eller i några fall frizzante, det senare snarare pärlande än bubblande.Framställningsprocessen inleds med att man gör ett vitt vin av de fullmogna, syrarika proseccodruvorna. En andra jäsning sker därefter på tank, och vinet buteljeras under tryck. Prosecco har i regel något högre restsockerhalt än mousserande viner från andra områden även om man på senare år anpassat sig till marknadens krav och sänkt sockerhalten. Val d’Oca har hela tiden haft högts ställda kvalitetskrav. Man har investerat i modern teknik och löpande vidareutbildat sina odlare. På senare år har man avsatt ett antal vingårdar – totalt 20 hektar – för organisk drift. De första bio-vinerna härifrån marknadsförs under etiketten Terra Organica, som är ett samlingsnamn för utvalda ekologiska viner från producenter runt om i Europa.

http://www.valdoca.com/eng/index.html

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll