Notre Vin

Denis föddes på Château Latour i Bordeaux och tog sina första steg i vinkällaren och lärde sig cykla mellan vingårdsraderna. 1993 följde hans sin fars fotspår och började arbeta i vinkällaren och utbildade sig till oenolog. Han skapade årgångarna 1994 till 1999. Denis är den tredje generationen som arbetade på Château Latour.

Svenskan May-Britt har vunnit många utmärkelser som sommelier. Hon flyttade till Bordeaux 1995 för att övervaka offentliga relationer på Château Latour och det var där hon mötte Denis. Tillsammans grundade May-Britt och Denis Malbec Notre Vin för att hedra den kaliforniska terroiren. Nästan ett decennium av samråd med Napa och Sonoma Valleys finaste vingårdar har gett det här teamet en fördjupad förståelse av regionens olika vingårdar och mikroklimat. De har noga valt ut vingårdar i Napa Valley, inklusive Howell Mountain, och längs kusten Sonoma som ger druvor av koncentration och balans, och de vinifierar druvorna med erfarenhet från vinframställning i Bordeaux.

Notre Vin, vilket betyder "vårt vin" på franska, gör en Howell Mountain Cabernet Sauvignon, en Napa Valley Cabernet Sauvignon som kommer från foten av Howell Mountain, en rosé från Howell Mountain Cabernet Sauvignon och en Sonoma Coast Pinot Noir i burgundisk stil . Alla viner är tillverkade i mycket begränsade volymer.

http://www.notrevin.com/

Röda viner

USA
Art. Nr Produkt Årgång Region Exkl. moms Flaska/Kolli Sortiment  
MC0701 Notre Vin Cabernet Sauivgnon Howell MT 2008 Napa Valley 970,20 kr 750 ml/12 RS

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll