Luca Wines

Laura Catena är en av Argentinas mest kända vinprofiler. Som dotter till den legendariske Nicolás Catena och i ledningen för världsproducenten Bodega Catena Zapata vet hon allt om hur man skapar viner av högsta kvalitet.

När hon startade Luca Wines (döpt efter hennes äldste son) i Uco-dalen i Mendoza hade hon ett spännande mål i sikte, att visa potentialen hos argentinskt vin av gamla stockar. Men hon hade inte femtio år på sig att nyplantera och tålmodigt vänta på att tiden skulle göra sitt. Lösningen blev i stället att leta upp ägarna till riktigt gamla vingårdar vars druvor i årtionden sålts för att producera billigt bulkvin.

Laura Catena ville erbjuda dem ett intressantare sätt att försörja sig än att maximera skördeuttaget, och hon lyckades övertyga ett antal odlare om att de i stället skulle sikta in sig på att minska avkastningen från stockarna och leverera druvor av absoluta högsta kvalitet.

Resultatet blev över all förväntan. De gamla stockarna gav fantastiska druvor att arbeta med, fyllda av kraft och komplexa smaker. Succén var ett faktum.

De distinkta vinerna från Luca kännetecknas av imponerande koncentration och perfekt balans och räknas idag bland de allra finaste man kan finna i Argentina.

http://lucawines.com

Röda viner

Argentina
Art. Nr Produkt Årgång Region Exkl. moms Flaska/Kolli Sortiment  
2513 Luca Wines Beso de Dante 2015 Mendoza 170,30 kr 750 ml/6 FS  

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll