João Cabral de Almeida

João Cabral de Almeida Vinhos är ett vinföretag som grundats av João Cabral de Almeida, en 35 år gammal vinmakare från Portugal som arbetar som konsult för ett antal vinerier i regionerna Vinhos Verdes, Douro and Dão.

Vinerna under egen etikett heter Camaleão, vilket betyder kameleont på portugisiska, och består av en serie vita och röda viner, främst av lokala druvor som Alvarinho och Loureiro för vita viner och Touriga Nacional och Vinhão för röda.

En rolig detalj är att kameleonten på vitvinsflaskornas etiketter skiftar färg från grönt till blått när vinet håller rätt serveringstemperatur!

João Cabral de Almeida har som motto: ”Bottle Portugal” och hans ambition är att demonstrera vilken potential de olika druvsorterna har i landets olika varianter av terroir. ”Det är mitt ansvar att tolka naturen på bästa möjliga sätt”, säger han i en intervju och tillägger: ”Det gör alla viner till en utmaning”.

Han arbetar också som vinmakare för Calçada en gammal firma som producerar Vinho Verde och vars rykte är i stigande sedan João kom in i bilden. Hans eget rykte börjar också spridas över världen och han anses som en av Portugals snabbast stigande stjärnor på vinhimlen.

”Om jag tvingades välja bara en ung kille som är ämnad för seriös stjärnstatus får det bli João Cabral de Almeida”, skriver Mark Squires i amerikanska tidningen The Wine Advocate och menar att det är en bergsäker profetia.

www.jcabralalmeida.com

Vita torra viner

Portugal
Art. Nr Produkt Årgång Region Exkl. moms Flaska/Kolli Sortiment  
JC0201 Camaleão Loureiro-Alvarinho 2017 Vinhos Verdes 119,20 kr 750 ml/6 RS

Röda viner

Portugal
Art. Nr Produkt Årgång Region Exkl. moms Flaska/Kolli Sortiment  
JC0101 Camaleão Vinho Verde D.O.C. Vinhão 2016 Vinhos Verdes 119,20 kr 750 ml/6 RS

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll