Grace Winery

Japan är berömt för sitt risvin, sake, och för exklusiv maltwhisky, men att man också producerat vin i landet i mer än hundra år är en nyhet för de allra flesta svenskar. Grace Winery är en av de ledande producenterna och grundades redan 1923.

Grace ligger i staden Katsunuma två timmars tågresa söder om Tokyo i de ”japanska alperna”. Här odlar man en del internationella druvor, men det är vin av druvan Koshu som är paradgrenen. Shigekazu Misawa, som leder företaget, är en av pionjärerna och den som först började göra ett torrt kvalitetsvin av Koshu. Druvan är den enda äkta vindruva man funnit i Asien, och troligen har den kommit via Sidenvägen till Japan för mer än tusen år sedan. Den vackert rosaskimrande Koshu användes som bordsdruva i nästan 900 år innan man provade att göra vin av den.

Dottern i familjen, Ayana Misawa, är vinmakare på Grace Winery. Hon är i 30-årsåldern men har redan hunnit med vinmakarstudier i såväl Japan som Bordeaux och Sydafrika. Dessutom har hon praktiserat på vingårdar som Cape Point i Sydafrika och Catena Zapata i Argentina, och följt vinmakning i Australien, Nya Zeeland och Bourgogne. I sina viner kombinerar hon de internationella erfarenheterna med japanska traditioner. Målet är att skapa viner som har samma harmoni och elegans som präglar den japanska maten. Grace Koshu har uppmärksammats och uppskattats av internationella vinkändisar som Jancis Robinson och Robert Parker, och några bedömare har jämfört det med en elegant Muscadet från Loire.

http://www.grace-wine.com

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll