Domaines et Châteaux Véronique Günther-Chéreau

Familjen Chéreau har vinrötter som sträcker sig tillbaka till 1400-talet i Muscadets mineralrika jordar. Idag drivs familjeföretaget av Véronique och hennes dotter Aurore, men det var pappa Bernard som såg till att familjen gick från att vara vinmakare till att äga egna vinmarker. Genom framgångsrikt och framsynt odlande skapade han nog med kapital att köpa anrika Château du Coing 1973. Familjen äger idag ytterligare två vinegendomar i appellationen Sèvre et Maine.

Château du Coing, som ligger i kommunen St Fiacre, betyder ”slottet i hörnet” eftersom de 45 hektaren vingårdsmark ligger i det hörn där de två floderna Sèvre och Maine flyter samman.

Muscadets druva är Melon de Bourgogne och så har det varit i över trehundra år, sedan en förskräcklig nattfrost 1709 förstörde alla vinrankor i området och tvingade fram omfattande nyplanteringar. Melon de Bourgogne ger ett mycket friskt, ganska neutralt vin med en gnutta sälta. Svalkande, lättdrucket och det oslagbara sällskapet till skaldjur.

Totalt förfogar Véronique Günther-Chéreau över 70 hektar vinodlingar med sinsemellan varierande jordmån: gnejs, skiffer och kalkrik sk gabbro. Skiftande jordmån, mikroklimat och väderstreck ger rika möjligheter att skapa en mängd viner med olika karaktär.

Gemensamt för dem alla är en utsökt livlighet, perfekt balans och de friska tonerna av citrus, gröna äpplen och mineral. Vinerna får – som traditionen i området bjuder – vila på sin jästfällning före buteljering för att öka komplexiteten och skydda mot oxidering.

http://www.vgc.fr/uk

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll