Domaine de la Sanglière

Allt började 1980 då jordbruksingenjören François Devictor, bestämde sig för att slå sig ner i Provence och börja producera vin. Det blev kärlek vid första ögonkastet då han besökte idylliska Domaine de la Sanglière, beläget i närheten av medeltidsstaden Bormes les Mimosas bara ett stenkast från Medelhavet i hjärtat av Provence. Han såg omedelbart potentialen för denna terroir av skiffer och lera, med perfekt maritimt klimat och mängder av slösande sol. Idag är det sönerna Rémy och Olivier Devictor som driver egendomen, med samma passion som sin far och med samma ambition att producera högkvalitativa viner med smak av Provence. 

Egenomen består av 42 hektar, varav 22 hektar är planterade med vingårdar uppdelade i vingårdar om i genomsnitt 4 hektar. Alla rankor är uppbundna och planterade i öst-västlig riktning för att skydda mot den starka mistralvinden och för att göra vingårdarna mer lättarbetade. Egendomen sköts på ett så naturligt och hållbart sätt som möjligt med respekt för naturen och inga kemiska bekämpnings- eller gödningsmedel används någonsin. Druvorna är de typiska för appellationen Côtes de Provence - Rolle, Ugni Blanc, Grenache, Cinsault, Syrah och Cabernet Sauvignon. 80 % av produktionen består av rosévin, men egendomen gör även små volymer av vitt och rött vin. 

Den vackra egendomen ingår i ett naturreservat som sträcker sig längs med kusten och även inkluderar öarna Porquerolles, Port-Cros och Le Levant.

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll