Domaine Arnaud Ente

“Geniet från Meursault” har han kallats och att Arnaud Ente är ett av Bourgognes verkliga stjärnskott råder ingen tvekan om. De fåtal buteljer som kommer från hans knappa fem hektar har strykande åtgång på den internationella marknaden.

Det sägs att grannarna undrar hur familjen Ente får mat på bordet, med tanke på de extremt låga skördeuttag Arnaud Ente arbetar med. Samma grannar är också de första att intyga att ingen lägger ner mer arbete i sina vingårdar. Ingen tvekan alltså om seriositeten och kvaliteten när det gäller vinerna från den här egendomen.

Arnaud Ente är skolad hos de allra bästa. Han har arbetat både hos prominenta Coche-Dury, där han träffade sin fru Marie-Odile, och hos anrika Domaine des Comte Lafon innan han blev sin egen.. Inspirerad av mästarna har han idag mejslat ut en egen stil där vinerna håller en utsökt balans mellan frukt, syra och mineral.

Precision, renhet och finess är nyckelord för alla vinerna från egendomen. Det gäller instegsvinet Bourgogne Chardonnay som är allt annat än ett enkelt vin och hela vägen upp till prestigevinet La Sève du Clos. Det kommer från en odlingslott på bara 0,38 hektar i vingården Clos des Ambres med stockar som har 120 år på nacken!

Arnaud Ente skördar sina druvor när de nått optimal mognad. Det ger viner som har en rik, komplex och koncentrerad stil med en mineralitet och ett djup som är utöver det vanliga.

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll