Domaine & Sélection

Johan Björklund är den svenske ambassadkocken som blev hotell- och restaurangägare i hjärtat av Bourgogne. Men mest känd är han som vinhandlare, négociant, som arbetar med några av de allra bästa producenterna i Chablis, Bourgogne och Châteauneuf-du-Pâpe.

Mat och vin har varit ständiga följeslagare till Johan Björklund, kocken som började sin bana som ansvarig för den läckra maten på svenska ambassaden i Paris. Vinintresset tog så småningom överhanden och Johan blev vinhandlare med sin bas i London.

Idag finns maten med i bilden igen, för Johan Björklund äger ett litet lyxhotell i Beaune, i hjärtat av Bourgogne och till hotellet hör en bistro som fått massor med lovord för sin utsökta mat.

Under namnet Domaine & Sélection är han parallellt en mycket ansedd négociant i Bourgogne, specialiserad på viner från distriktet förstås, men också representant för topproducenter från Chablis och Châteauneuf-du-Pâpe

En négociant är en vinhandlare som köper druvor, druvmust eller färdigt vin från mindre producenter och säljer det under sitt eget namn.

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll