De Martino

De Martino är en av de äldsta men ändå innovativa vinföretagen i Chile. Företaget grundades av Pietro De Martino Pascualone som emigrerade från Italien för att söka lyckan på andra sidan jordklotet. Idag är det 3:e och 4:e generationen i familjen De Martino som stolta driver företaget framåt. De första vingårdarna planterades i Maipo men under de 80 år företaget existerat har man expanderat rejält och gör idag viner från många olika områden i Chile. Man odlar också en hel del ekologiskt och försöker vara i framkant när det gäller hållbarhets och miljöfrågor.

De Martino har gjort sig kända för ett projekt där de tillverkar vin i gamla vinamforor, ”Viejas Tinajas”. Detta var det gamla sättet att tillverka och frakta vin på och De Martino har under åren lyckats hitta gamla amforor runt om i landet som alla är bortåt 100 år gamla. I amfororna skapas vinet så naturligt som möjligt utan tillsatt jäst eller andra ingredienser. Resultatet är unika viner i en spännande stil. 

http://www.demartino.cl

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll