Casa Vinicola Botter

Familjeföretaget som förser världen med italienska viner

Casa Vinicola Botter är ett vinföretag som sedan starten 1928 utvecklats från att enbart sälja inköpta viner på fat eller i damejeanne till att gradvis ställa allt högre kvalitetskrav på sin produktion.

Redan tidigt inriktade man sig på att sälja italienska viner utomlands och idag avyttrar man hela 98 procent av sina viner på exportmarknaden.

Det är nu tredje generationen Botter – Luca, Annalisa och Alessandro – som fullföljer farfar Carlos utvecklingsarbete.

Från att ha varit ett rent handelsföretag, som sålt viner från Italiens ledande vinregioner, har man i dag stora egna odlingar, främst i regionen Venetos östra delar. Härifrån kommer t ex deras mousserande prosecco-viner. Prosecco är ett lätt, mjukt, mousserande vitt vin som ständigt ökar i popularitet. Det görs på en druvsort, som tidigare hette prosecco, men som sedan 2009 i stället benämns med synonymen glera. Detta för att minska risken för förväxling mellan viner från de DOC- eller DOCG-klassade områdena och viner på denna druva, gjorda utanför de ursprungsklassade områdena.

Det är den behagliga sötman som är grunden förr Prosecco-vinernas popularitet, vinet är mjukt och gott, men ändå med bibehållen fräschör och friskhet.

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll