Bodegas El Somo

Den familjeägda vingården Bodegas El Somo har funnits i generationer och är en del av en större koncern i Rioja Alavesa i norra Spanien. Vinerna från El Somo är ursprungstypiska med finess, skapade tillsammans med vinmakare Clem Yates, Master of Wine, för dagens konsumenter som söker en tidlös stil.

Rioja ligger i norra Spanien och delas i två delar av floden Ebro som rinner från Medelhavet ut till Atlanten. Landskapet är varierande med karga berg och böljande kullar planterade med vinrankor. Här råder det ingen brist på sol för att få mogna druvor och klimatet påverkas av Atlanten som ger fuktiga vindar och regn, två bergskedjor som ger ett skyddat kontinentalt klimat och av Medelhavet som ger slösande solsken och ljumma vindar. Perfekta förutsättningar för kvalitetsviner!

Från Bodegas El Somo lanserar vi El Domador del Fuego, Eldtämjaren, ett rött vin som inspirerats av forntida magiker som kanaliserade solens krafter till en högre form – elden. På samma sätt har El Domador del Fuego tyglat solens energi och jordmånens urkraft till ett generöst, fylligt vin sprängfyllt av solmogen hetta, stor smakrikedom och djup komplexitet. 

Rött vin

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll