Bodegas Castaño

Bodegas Castaño ligger i Yecla, cirka en timmes bilfärd in i landet från Alicante i Spanien, och grundades redan på 50-talet av Ramon Castaño Santa. Han har alltid haft höga ambitioner för sina viner och var en av de första i området som övergick från bulkproduktion till att tappa sina viner på flaska. Idag drivs Bodegas Castaño kvar i familjeregi via hans tre söner och arbetar mer och mer med ekologisk produktion.

Familjen Castaño är berömda i Yecla för att experimentera med monastrelldruvan för att locka fram det bästa i denna lokala ikondruva. Tack vare att Yecla ligger högre över havet än omkringliggande områden är förutsättningarna bättre för att behålla fräschör i vinerna i denna mycket varma del av Spanien.

Med viner som karaktäriseras av tät frukt, hög koncentration, elegans och fräschör får de återkommande fina betyg i internationell branschpress.

http://www.bodegascastano.com/en/

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll