Bodega Amalaya och Colomé har samma ägare och ligger i samma område, Valle Calchaquí i Salta, i norra Argentina på gränsen till Bolivia. Amalaya (på spanska ”Esperanza por un Milagro”) betyder ungefär ”Låt oss hoppas” eller ordagrant "Hoppas på ett mirakel" och är ett lokalt uttryck på det ursprungliga, inhemska språket i området runt Cafayate. Helhetscirkeln som finns på etiketten speglar fruktbarheten och "Pachamama” eller Moder Jord.

Bodega Amalaya-vinerna skapades ursprungligen som ett experiment inom Bodega Colomé, där tanken var att göra druvblandningar av europeiskt snitt genom att använda alternativa druvsorter som komplement till argentinas emblematiska druva Malbec. Bodega Amalaya är idag ett eget vineri med egna vingårdar och vinmakare men filosofin är fortfarande densamma. Vineriet och vingårdarna är belägna på 1800 meters höjd över havet i Salta, närmare bestämt i den övre delen av Calchaquí-dalen där odlingen och produktionen bedrivs på ett socialt- och miljömässigt hållbart sätt.

Om regionen Salta

Hög höjd, eftersom det genererar ett unikt mikroklimat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt samt hög UV-strålning, i kombination med mycket varierande jordmåner är faktorer som särskiljer Salta och Calchaquí-dalen från resten av vinregionerna i Argentina och för den delen även i övriga världen. Detta leder till enastående uttryck och mångfald i vinerna från Bodega Colomé och Bodega Amalaya.

Vita torra viner

Argentina
Art. Nr Produkt Årgång Region Exkl. moms Flaska/Kolli Sortiment  
79194 Amalaya Blanco 2015 Salta 95,80 kr 750 ml/6 BS  

VINGRUPPEN AB, BOX 7471, 103 92 STOCKHOLM • BESÖKSADRESS REGERINGSGATAN 109, STOCKHOLM • TEL +46 (0)8-660 84 15 • FAX +46 (0)8-660 84 53 • E-MAIL INFO@VINGRUPPEN.SE

Vingruppen startbild ålderskontroll