Varmt väl­kom­men till Valid Wines!

Vi är ett vinimportbolag vars vision är att ta hem de bästa och mest prisvärda vinerna, från olika platser i världen och i första hand från familjeägda vinerier. Tillsammans med våra producenter strävar vi alltid efter att jobba för hållbarhet, ur alla aspekter, i alla led. Vi har spännande projekt på gång och underbara viner på väg in från både våra befintliga och nya producenter. 

Champagne: AR Lenoble Blanc de Noirs 1er Cru

AR Lenoble Blanc de Noirs 1er Cru 2012

 • Art. Nr:LN1101

 • Pris inkl. moms:569,00 kr

 • Storlek:750 ml

 • Varukategori:Champagne

 • Sortiment:Restaurang

 • Producent:AR Lenoble

 • Information:100% Pinot Noir Premier Cru från Bisseuil, som ligger i Montagne de Reims.

 • Vinets karaktär: Doften är uttrycksfull och kombinerar finess, kraft och kryddighet och övergår sedan till en mer traditionell Pinot Noir stil av röda frukter och blommiga dofter. Smaken är rik av aprikos, vinteräpplen och bricoce, samt inslag av orientaliska kryddor och syltad ingefära. Vinet har en härlig fräschör och lång eftersmak.

 • Lagring: Vinet framställs på traditionellt vis och jäser delvis på fat (35 %) och delvis på ståltankar. Vinet vilar minst 5 år på sin jästfällning och buteljeras med så lite dosage som möjligt.

 • Passar till: Njut av den som en aperitif vid ca 9 ° C. Eller servera den, ett par grader varmare, tillsammans med gratinerade skaldjur, en krämig risotto eller till anklever på toast.

 • Alkoholhalt: 12,5 %

Producenten

AR Lenoble är en av de sällsynta producenterna i Champagne som fortfarande är helt oberoende och familjeägt. Ägarna, syster och bror, Anne och Antoine Malassagne är barnbarns barn till Armand-Raphaël Graser som grundade AR Lenoble för nästan 100 år sedan 1920.

AR Lenoble tror väldigt starkt på att framhäva den unika karaktären som frukten från de egna gårdarna gör uttryck för. AR Lenoble äger 18 hektar i de tre bästa lägena av Champagne: Chouilly, Bisseuil och Damery. 100% av chardonnay används i vinerna från Grand Cru byn Chouilly medan 100% av pinot noir kommer från Premier Cru byn Bisseuil. Pinot meunier kommer från byn Damery där Lenoble även haft sitt kontor sen starten.

Anne och Antoine Malassagne tror på ett parcellairet förhållningssätt i både vingården och inne i vineriet. Dosage hålls konsekvent och reduceras till ett minimum.

AR Lenoble var det andra huset i Champagne att tilldelas Haute Valeur Environnementale certifiering som är en del av en juridisk stadga, Grenelle de l'Environnement, som genomförts enligt fransk lag under 2007 för att främja en hållbar utveckling. Efter mer än 20 års miljövänliga rutiner på gården, var AR Lenoble känt för att inte använda konstgödsel, praktiskt taget ingen användning av ogräsmedel, mycket begränsad användning av fytosanitära ingångar för att kontrollera mögel och mjöldagg i vingården, liksom dess särskilda uppmärksamhet på den biologiska mångfalden och förbättring av vingården med häckar, fruktträdgårdar, vallar, träd och låga murar. Vingårdarna är också hem för ett antal bikupor som man gör en begränsad mängd honung av varje år.

Under de senaste 20 åren har Anne och Antoine Malassagnes ansträngningar hyllats och idag är AR Lenoble erkänd som en av de stigande stjärnorna i regionen Champagne med ett antal prestigefyllda publikationer inklusive både Bettane & Desseauve och La Revue du Vin de Frankrike.


Länk till producentens sida
Frankrike
URSPRUNG: Champagne
DRUVOR: Pinot Noir 100 %Valid Wines. Box 7471, 103 92 Stockholm. Besöksadress Regeringsgatan 109, Stockholm. Tel +46(0)8-411 15 15    

Välkommen till Valid Wines!