Varmt väl­kom­men till Valid Wines!

Vi är ett vinimportbolag vars vision är att ta hem de bästa och mest prisvärda vinerna, från olika platser i världen och i första hand från familjeägda vinerier. Tillsammans med våra producenter strävar vi alltid efter att jobba för hållbarhet, ur alla aspekter, i alla led. Vi har spännande projekt på gång och underbara viner på väg in från både våra befintliga och nya producenter. 

Rosévin: Pierre Deschamps Sancerre Rosé

Pierre Deschamps Sancerre Rosé 2016

 • Art. Nr:5393

 • Pris inkl. moms:149,00 kr

 • Storlek:750 ml

 • Förslutning:Naturkork

 • Varukategori:Roséviner

 • Sortiment:Systembolagets beställning

 • Producent:Foucher Lebrun

 • Information:Sancerre är den gamla anrika lilla staden som står vakt vid en av Loireflodens krökar, i hjärtat av Frankrike. Loiredalen är mest känd för sina ädla chateauxer som producerar några av världens mest kända viner.

 • Vinets karaktär: Vinet har en frisk doft av körsbär och röda bär och en mjuk rondör på tungan med ett långt och komplext avslut.

 • Passar till: Sancerre Rosé passar utmärkt som aperitif, till charkuterier eller en inbjudande sommarsallad.

 • Alkoholhalt: 12,5 %

Producenten

Foucher - Lebrun är en " Petit Négociant " som specialiserat sig på viner från Loiredalen . Företagets affärsidé är att förmedla så korrekt som möjligt stilen för beteckningarna i Loireregionengenom genom noggrant urval , vinframställning och lagring. Foucher - Lebrun grundades 1921 av Paulin Lebrun , en tunnbindare till yrket , utvecklade sitt företag och betjänade en kundkrets bestående av restauranger och caféer . Under 1950-talet tog hans svärson, Raymond Foucher, över och började tappa företagets viner på flaska. Raymond lämnade i sin tur 1985 över ledningen till sin son , Jacky Foucher .


I slutet av 2009 beslutade företaget att försöka höja sin image samt utveckla sin verksamhet utomlands , och tog därför in en ny partner , Jean Mounard , som driver vinmäkleriverksamhet i Paris . Mounard övervakar nu urvalsprocessen för viner i bolaget . Han har också börjat en verksamhet som innebär tillverkning av små mängder vin från utvalda områden i Sancerre , Pouilly - Fumé och Saumur - Champigny (från inköpta druvor) . Med tanke på hans stora erfarenhet av att smaka världens stora viner (han handlar regelbundet i berömdheter som DRC, Mouton , Domaine Leflaive , etc) , såväl som hans kontakter mellan producenterna i Loire , har han kunnat för att avsevärt höja ribban i fråga om kvaliteten på vinerna . De nuvarande utbud erbjuder en helt fantastisk pris / kvalitet-förhållande .


Länk till producentens sida
Frankrike
URSPRUNG: Sancerre
VINMAKARE: Marc Vappereau
JORDMÅN: Kalksten
DRUVOR: Pinot Noir 100 %Valid Wines. Box 7471, 103 92 Stockholm. Besöksadress Regeringsgatan 109, Stockholm. Tel +46(0)8-411 15 15    

Välkommen till Valid Wines!